انواع کامیون 10 تن
ما در دسته بندی کامیون ها با پارامترهای زیادی مواجه هستیم. از تقسیم بندی بر اساس وزن کامیون گرفته تا قابلیت استفاده در جاده و بزرگراه، برای آشنایی کامل و دقیق تر شما عزیزان تهران یکتا این مقاله مفید را در اختیار شما قرار داده است.
آشنایی با طبقه بندی انواع کامیون:
· بر اساس قدرت کامیون
· بر اساس محور و وزن کامیون و همچنین وزنی که کامیون می تواند حمل کند
· نوع چرخ هایی که به کامیون وصل می شوند
· نوع اتصال مخزن با تراکتور که می تواند به صورت تریلری یا نیمه تریلر باشد.
· روش تخلیه کامیون که شامل تخلیه از پشت، پهلو، پایین یا جلو می باشد
· امکان استفاده از کامیون در شبکه جاده ای، به عنوان مثال کامیون شما نمی تواند در شهر تردد کند
شناخت انواع کامیون ها بر اساس محور و وزن
در این قسمت شما را با 2 کامیون پرکاربرد بر اساس محور و وزن آشنا می کنیم.
کامیون تک
انواع کامیون های تک دارای دو اکسل، یک محور متحرک و شش چرخ هستند. معمولا کامیون های تک با عبارت 4×2 نشان داده می شوند.
ابعاد کامیون تک
· طول: 5.8 متر
· عرض: 2.2 متر
· ارتفاع کف تا لبه: 1.1 تا 1.2 متر
· ارتفاع از سطح زمین: 1.45 تا 1.6 متر
· ظرفیت حمل بار مجاز یک کامیون
· 10 تا 12 تن (کامیون 10 تن)
انواع کامیون جفت
کامیون جفت دارای سه اکسل، دو محور متحرک، ده چرخ است. برخی از کامیون ها دارای یک جفت هشت چرخ هستند. معمولا کمپرسی ها 6×4 و کامیون های باری 6×2 هستند. عدد اول تعداد چرخ های متصل به زمین و عدد دوم تعداد چرخ های متصل به دیفرانسیل را نشان می دهد. چند کامیون نیز به صورت 8*6 موجود است که از هشت چرخ این نوع کامیون ها، شش چرخ درگیر است.
ابعاد کامیون جفت
· طول: 6.8 تا 7 متر
· عرض: 2.35 تا 2.45 متر
· ارتفاع کف تا لبه: 1.2 تا 1.3 متر
· ارتفاع از سطح زمین: 1.5 تا 1.6 متر
· ظرفیت حمل بار مجاز کامیون جفت
· 15 تن
انواع کامیون بر اساس کاربری
همانطور که در بالا ذکر شد کامیون ها به 6 روش تقسیم می شوند که در این قسمت به معرفی 12 مدل کامیون بر اساس کاربری می پردازیم.
1. کامیون اتاقدار
کامیونی با بار ثابت که دارای دیوار و کف پوشیده است. ارتفاع دیوار اتاق بار از کف اتاق حداکثر 1.5 متر است.
مطالعه بیشتر: قطعات بدنه کامیون
2. کامیون معمولی
انواع کامیون های معمولی یک طرفه یا یک طرفه با دیوارهای محکم و ثابت بارگیری می شوند. ارتفاع دیوار اتاق بار از کف حدود 80 سانتی متر است. این دیوارها قابلیت باز و بسته شدن دارند، بنابراین تخلیه بار با استفاده از لیفتراک امکان پذیر است. همچنین با توجه به این ویژگی به این مدل از کامیون ها بغل بازشو نیز گفته می شود.
3. کامیون بغلدار چادری
انواع کامیون های چادری دارای بارگیری با دیوارهای کوتاه و میله های فلزی محافظ می باشند که با چادر پلیمری مسقف می شوند.
4. انواع کامیون تیغه دار یا کانتینری
کامیون تیغه دار دارای بار است که توسط یک تیغه طولی به دو قسمت مساوی تقسیم شده و کانتینر بار روی آن قرار می گیرد.
5. کامیون کفی
انواع کامیون های کفی دارای بارگیری بدون دیوار اتاق بار هستند، این ویژگی امکان دسترسی به تمام سطوح مورد نیاز برای بارگیری را فراهم می کند. کامیون کفپوش دارای کف پوشیده از چوب چند لایه با روکش ضد آب و ضد خش می باشد.
6. انواع کامیون های مسقف
کامیون سقف دار یا مسقف دارای بارگیری به شکل مکعب مستطیل است. بدنه بار از مواد فلزی مقاوم در برابر زنگ زدگی ساخته شده است که سلامت و ایمنی محموله را در برابر خطرات محیطی و جوی تضمین می کند.
7. کامیون یخچال دار
کامیون یخچال دار دارای بارگیری مسقف با بدنه عایق و مجهز به سیستم خنک کننده می باشد. از کامیون های یخچال دار برای حمل اقلام و کالاهای فاسد شدنی استفاده می شود. از این کامیون ها برای حمل و نقل مواد غذایی استفاده می شود.
8. کامیون کمپرسی
کامیون کمپرسی با بدنه فلزی بارگیری می شود. در کمپرسی، بار با استفاده از جک هیدرولیک بالابر تخلیه می شود. ویژگی بارز کامیون کمپرسی تخلیه سریع و آسان است.
9.کامیون تانکر یا مخزن دار
بدنه بارگیری کامیون تانکر از یک مخزن بسته و استوانه ای تشکیل شده است. کامیون های تانکر برای انتقال انواع مایعات استفاده می شوند. تخلیه تانکر به دو روش پمپاژ و ثقلی (وزن خود مایع) انجام می شود. یک موتور پمپ جداگانه برای پمپاژ مایع مورد نیاز است.
10. کامیون میکسر
کامیون میکسر به صورت مخزن بسته بارگیری شده و مجهز به دستگاه مخلوط کن می باشد. حمل و نقل مواد تشکیل دهنده بتن به روشی نیاز دارد که از سخت شدن مواد تا رسیدن به محل مصرف جلوگیری کند، بنابراین یک مخزن چرخشی در کامیون مخلوط کن تعبیه می شود تا این مواد مخلوط شوند.
11. کامیون بونکر
کامیون بونکر دارای بارگیری بدون شاسی است که بدنه آن مخزن فلزی بسته و استوانه ای شکل است. مکانیسم عملکرد بونکرها بر اساس بارگیری و تخلیه ثقلی تحت هوای فشرده است، برای این منظور تجهیزات لوله کشی و دریچه هایی در مخزن بونکر تعبیه شده است که هوا را فشرده و به لوله ها ارسال می کند.
12. کامیون جرثقیل دار
یک کامیون با جرثقیل دارای بارگیری ثابت و یک اتاق با جرثقیل نصب شده روی آن است.
حرف پایانی
در این مقاله انواع کامیون های پرکاربرد مورد بررسی قرار گرفت. توضیح دادیم که انواع کامیون ها از نظر وزن محور و وسیله نقلیه به سه دسته تک محوره، دو محوره و سنگین تقسیم می شوند. انواع کامیون ها با توجه به کاربرد به دسته های کامیون های اتاقی، یخچالی ، کامیون های بغلدار چادری، کامیون های کفی و ... تقسیم می شوند. نوع دیگری از کامیون که بیشتر برای حمل مصالح ساختمانی استفاده می شود، کمپرسی و میکسر است. این سبک از کامیون دارای جک هیدرولیک است که تخلیه بار را آسان می کند. کامیون میکسر همچنین تضمین می کند که مصالح ساختمانی تا رسیدن به مقصد خشک و سفت نشوند.